Yhdessä tekeminen kruunaa joulun

Joulupukki lähdössä matkaan Kaunispäältä. Kuva: Inarisaariselkä

Jouluna hiljennytään ja nautitaan yhdessäolosta ja tekemisestä rakkaitten parissa.  Joulupukki, lahjat, laulut ja yhdessäolo kruunaavat kaamosajan juhlapyhät. Pirttien lämpimässä lepattavat kynttilät ja pöytiin loihditaan herkkuja.

Meillä Lapissa saadaan nauttia valkeasta joulusta ja pyhien ajaksi riittää tekemistä. Tunturikeskukset täyttyvät matkailijoista, paikalliset voivat halutessaan hakea vauhtia vapaapäivien ajaksi.

Huikea Suomi 100 -juhlailotulitus

Ivalon ala-asteella voi piipahtaa joulumyyjäisiin 17.12. Samana päivänä Sevettijärven koululla ja 18.12. Nellimin kerhotalolla pääsee nauttimaan elokuvasta Kuun metsän Kaisa.

Laanilan Savottakahvilassa pääsee aattoaamuna 24.12. joulupuurolle, Laanilan Kievarissa katetaan joulubuffet. Vuoden päättää huikea Suomi 100 -juhlailotulitus 31.12. klo 19.30 Ivalon urheilutalon pihalla.

Inarin seurakunta järjestää lukuisia joulutapahtumia. On joulujuhlia, konsertteja, messuja, hartauksia ja tietenkin kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia. Ohjelmaan voi tutustua os. www.inarinseurakunta.fi

Kamarikonsertti virittää tunnelmaan

Levin Pyhän Marian kappeli. Kuva: Levi

Kittilässä Särestön Kamarikonserttien vuosi huipentuu perinteiseen Joulukonserttiin 22.12. klo 19 Levin Marian kappelissa. Esiintyjinä ovat Mari Palo, sopraano, Kati Kuusava, viulu sekä Heidi Kuusava, piano.

Särestöniemi-museo Gallerian johtaja Anne Koskamo esittelee 27.12. Reidarin maalausten ja musiikin vuoropuhelua RallaGroup-yhtyeen musiikin siivittämänä.

Suvi konsertoi kotikylässään

Suvi Teräsniska konsertoi Kolarin kirkossa 18.12. Kuva: Kolarin seurakunta

 

Kolarissa, vajaan 200 asukkaan Vaattojärven kylässä juhlitaan koulun 90-vuotista taivalta 17.12. Koululle kokoonnutaan 21.12. Kauneimmat joululaulut -tapahtumaan, jossa myös joulupukki ehtii vierailemaan.

Joululaulut kajahtavat myös Saarenputaalla 14.12. ja Luosussa 15.12. sekä Härkärovassa 16.12.

Suvi Teräsniskan konsertti Joulun henki kuullaan taiteilijan kotikirkossa Kolarissa 18.12.

Jouluiloa Kauppatorilta

Rovaniemen Kauppatorin asukastuvalla voi ilahduttaa lähimmäisiä osallistumalla joululahjakeräykseen. Pienikin lahja voi tuoda suuren ilon ja hyvän mielen.

Lahjoituksia otetaan Kauppatorilla 19.12. kello 15 saakka, paketit jaetaan asukastuvan joulujuhlassa 21.12.

Lystiä Luostolla

Luostolta löytyy joulunakin tekemistä koko perheelle. Lystiä voi pitää rinteillä ja luistelupuistossa, Ametistikylpylässä pääsee päivän päätteeksi rentoutumaan.

Unohtumattomat elämyksen takaa lumikenkäretki tykkylumisessa metsässä, maastohiihtoladuilta koko perhe löytää laatuaikaa.

Unarin kappelissa, Vuojärven monitoimitalolla ja Moskuvaaran kylätalolla joululaulut kutsuu 18.12. Sodankylän kirkossa on adventtisunnuntain messu 18.12. Kauneimmat joululaulut kajahtaa kirkossa 20.12. Jouluaattona kokoonnutaan perhekirkkoon klo 16 ja jouluyön messuun klo 23.

Jouluaamun jumalanpalvelus kutsuu kirkkoon 25.12. klo 7. Luoston pihamaisemiin klo 8, Unarin kappeliin klo 10, Vuotson Majalle klo 11 ja Madetkosken kylän kodalle klo 13. Tapaninpäivän messu on kirkossa klo 10.

Sodankylän lapset ovat tonttuleikeissä ja odottavat innolla joulua. Kuva: Marjo Harjula