Joulutarina Rovaniemen Teatterissa

Joulutarina-näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus ovat Kari Väänäsen. Esitykset jatkuvat 5.1.2017 saakka Lappia-talolla. Kuva: Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterin Joulutarina -näytelmä sijoittuu satujen Lappiin Korvajoen kylään ja Korvatunturille. Tarina alkaa orvon Nikolas-pojan lapsuudesta ja kertoo, kuinka Nikolaksesta kasvaa joulupukki ja kuinka hän luo joululahjaperinteen.

Alkuun hän veistää lahjoja kasvattiperheilleen, kunnes päätyy puuseppämestari Iisakin oppiin. Kaksikon jouluvalmistelut hioutuvat yhteistyössä ja lopulta vastuu joulun ihmeestä jää Nikolakselle.

Teatterinjohtaja Kari Väänänen on halunnut tuoda ohjelmistoon enemmän perheteatteria ja palauttaa Lappia-taloon 1990-luvun perinteen vuosittaisista joulunäytelmistä.

Joulutarina nähdään nyt ensimmäisen kerran Suomessa teatteriesityksenä. Esitys pohjautuu Marko Leinon romaaniin ja Juha Wuolijoen elokuvaan Joulutarina, jonka on ohjannut Juha Wuolijoki, tuottanut Juha Wuolijoki ja Snapper Films Oy sekä käsikirjoittanut Marko Leino.