Sodankylän Porttikoskella

Kaikkea kaunista Sodankylän lähistöllä. Retkipaikan blogi auttaa perille. Kuva: Jonna Saari

Siellä on käynyt Jonna Saari. Hyisessä pakkasessa, puuterilumen luistaessa askeleen alla. Jonna kertoo, miltä tuntuu tällaisessa pakkaslumessa astella ja miltä tuntuu, kun päivä on lyhyt.

Blogissa aistii sen, miltä hiljaisuus tuntuu. Aistit ovat avoinna myös kuvien otolle, joita blogissa piisaa, kauniita sellaisia. Matkan edetessä vastaan tulee nähtävää, tanssilava, kallionkieleke, metsää, koski.

Kallion kielekkeellä saa olla tärrellään. Voi olla myös innosta tärrellään, sana kuulostaa niin kauniilta.

Blogi ohjastaa muitakin kulkijoita ihailemaan tätä kauneutta. Porttipahta löytyy viitoitettua tietä pitkin Rovaniemeltä Sodankylään johtavalta tieltä, noin 10 minuuttia ennen Sodankylää. Blogisti neuvoo tarkemmin, miten näille kauniille paikoille hiljaisuutta kohti pääsee toinenkin kulkija. Matkan voi tehdä näin talvisin hiihtäen, lumikengillä tai pulukalla, lapsiväki.

Lisää lukemista osoitteessa: http://retkipaikka.fi/vapaa/