Mies kaipaa kylttiä

Yksi kyltti kaukana ei turistille riitä. Saisi olla kadunvarressakin oma. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto

Mies päätti lähteä jokunen viikko sitten Oulusta junalla kohti pohjoista. Letkeästi etenevä blogi tietää kertoa, että suunta ja kohde oli Rovaniemi.

Tietoinen matkustustavan valinta kielii rennosta asenteesta matkailuun, mutta myös harkituista valinnoista. Lukija pääsee istahtamaan ikään kuin matkailijan vieruspenkille junavaunun yläkertaan. Voi melkein nähdä, että vatsa kaverilla on täynnä ravitsevaa aamupuuroa ja ajatukset valmiina kaupunkiseikkailuun.

Blogi etenee kuin pienoisnovelli, soljuvasti ja sujuvasti. Tekstissä on passelisti poikkeamia kohteisiin, joista pääsee lukemaan lisää. Juuri näin! Herättää himo lähteä liikkeelle, edetä makustellen kohti jotakin uutta, joka panee lukemaan lisää.

Kahvi liikuttaa kulkijaa, mutta onneksi kunnon kahvila löytyy. Marttiinin puukkotehdas on kohde, johon blogisti kauniisti ottaa kantaa: Kiva paikka, mutta opastetta ei ole kadunvarressa. Näin: ota kantaa, kerro, mitä turistikaupunki voisi tehdä, jotta matkailija löytäisi paremmin perille. Kohokohta löytyi Pilkkeestä: Ponssen hytti. Pakko saada lisää:

http://www.tapanikunnas.net/

Maksuttoman digilehden pääset lukemaan täältä