Ihan helppoa, herkullista arkea

Marianne Juntunen on kestävän kehityksen kasvatuksen tutkija, kemian opettaja ja kotiäiti, joka harjoittelee Lapissa rauhallisempaa elämää. Hän ammentaa upeasta luonnosta elämäänsä eliksiiriä ja haluaa käyttää omaa aikaansa ennemmin päiväuniin tai lukemiseen kuin symmetristen sipulikuutioiden leikkaamiseen.

Juntusen reseptejä pursuavassa blogissa ei ole tarkkoja mittoja, vaan kannustusta kokeilemaan ja soveltamaan. Bloggaukseen Mariannea motivoi haave, että lastemmekin aikuisuudessa Lapissa on vielä lumisia talvia. Se edellyttää tekoja. Arjessamme suurimmat ilmastoon vaikuttavat kulutusvalinnat liittyvät ruokaan, asumiseen ja liikkumiseen. Kuten jokainen äiti, Mariannekin on valmis toimimaan lasten turvallisen ja monimuotoisen tulevaisuuden eteen. Ekotehokas ruoka on yksi tapa toimia.

Helmipuurosta pataa

Herkullisessa blogissa löytyy ohje kotimaisen helmisuurimosta valmistetun padan valmistukseen ja kanattomaan kanakeittoon. Keitto on kasvisversio, johon tarvitaan vain juureksia, sipuli, paprikaa, maissia, soijasuikaleita, kaurakermaa, öljyä, currya ja muita mausteita tai kanalientä.

Blogi tarjoaa myös maidotonta ja munatonta piirasta, kätevästi kaupan pakastealtaan valmispohjaan paistettuna. Juntunen listaa vegaanisia leivontapakasteita ja pohjia, joita on yllättävän monenlaisia. Vegaanisia juustoja on niin ikään juustohyllyissä monia.

Lisää arjen herkkuja osoitteessa https://iisiarki.wordpress.com/

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään. 
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.