Pohjoisessa hallitaan remontin teko

Lattiapintamateriaaleista on kysyntää kasvattanut vinyylipintaiset materiaalit. Kuva: K-Rauta Sodankylä

Suomalaiset suhtautuvat remontointiin luottavaisesti, mutta isompiin muutostöihin ei tohdita alkaa. Moni osaa hoitaa pienet korjaukset itse, kuten vaihtaa jalkalistat ja asentaa valaisimen kattoon. Naisten usko omaan remontointitaitoon on vähäisempää kuin miehillä, mutta iän myötä kaikilla itsevarmuus kasvaa.

Pohjoisessa luotetaan omiin kykyihin

Itse pienen korjailun tai sisustamisen kotona tekemisen helppouteen suhtaudutaan epäluuloisimmin Etelä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa myönteisimmin. Pohjois-Suomessa vastaajista 73 % uskoi pienten töiden sujuvan hyvin. Suurempia remontteja tehdessä Pohjois-Suomen asukkaista 44 % suhtautui luottavaisin mielin kykyihinsä. Tiedot selviävät K-Raudan Pitäiskö rempata -barometristä, johon vastasi elokuussa 1 010 suomalaista.

– On hienoa huomata, että ihmiset luottavat omiin kykyihinsä pienemmissä korjaustöissä. Voisi jopa sanoa, että remontointi on suomalaisten mielestä yllättävän helppoa. Remontoinnin keskellä eteen tulee tilanteita ja kysymyksiä, joihin olisi tarpeellista saada nopea ja luotettava vastaus ongelmasta riippumatta – tähän tarpeeseen K-Rauta haluaa vastata, sanoo kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Virpi Viinikainen K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupasta.

Neuvoja netistä

Maksuton Remonttineuvonta on K-Raudan palvelu, josta nikkarointia harrastavat saavat neuvoja yksinkertaisiin kodin kunnostustöihin ja laajoihin remontointiprojekteihin. Alan ammattilaiset vastaavat kysymyksiin virka-aikaan puhelimitse tai K-Rauta.fi-verkkopalvelun kautta. Vastaus pyritään antamaan arkisin vuorokauden sisällä.

Sodankylässä kysytään neuvoja 

Kauppias Jouko Strand Sodankylän K-Raudasta tietää, mitä asiakkaat haluavat tietää erityisesti näin talvisin.

– Eniten tulee kysymyksiä maalaamisesta ja tapetoinnista sekä lattiamateriaalien asennuksista. Talvisin kodeissa tehdään lähinnä sisäremontteja, kuten sauna-pesuhuoneremontteja sekä keittiökalusteiden vaihtoja, mutta kyllä tehdään myös jonkin verran ikkuna- ja ulko-oven vaihtojakin.

Strandin mukaan remontoijat haluavat tietää pintamateriaalien eri vaihtoehdoista ja millaiset materiaalit soveltuvat mihinkin tilaan.

– Maaleista, lattia-ja seinälaatoista kysellään paljon. Vinyylikorkin ja vinyylin kysyntä lattiapintamateriaalina on lisääntynyt huomattavasti.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään.
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.