Yhteisnäyttely Kakslauttasessa

Maaria Märkälän Huuto on nähtävillä Kakslauttasen Art Galleryssa. Kuva: Jussi Tiainen

Mia Hamari on valmistunut Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta 2004 ja pitänyt siitä lähtien vuosittain yksityisnäyttelyitä sekä useita yhteis- tai ryhmänäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla. Töitä on ollut esillä mm. Helsingissä Galleria Forum Boxissa, Galleria Sculptorissa, Kansallismuseon näyttelyssä Hämeenlinnassa, ARCOmadrid-nykytaidemessuilla ja Espoon taidemuseo EMMAssa. Teoksia löytyy myös Kiasman ja Valtion kokoelmista.

Mia Hamarin teosten aiheet kumpuilevat unista ja ohikiitävistä ajatuksista. Kuva: Mia Hamari

– Mia Hamari on mestarillinen käsittelemään puuta elementtinä tutkiakseen myös hahmojensa liikkeen mahdollisuuksia, staattisia jännitteitä tai tuntemuksia herätteleviä ilmestyksiä. Teosten aiheet kumpuilevat unista ja ohikiitävistä ajatuksista, eivät luonnostellen tai suunnitellen, vaan alitajunnan suorana virtana pienillä vahingoilla ja sattumuksilla höystettynä, kertoo kuraattori Hanna Kress Kakslauttasen Art Gallerysta.

Maaria Märkälän ensimmäinen yksityisnäyttely oli Galerie Oljemarkissa Helsingissä v. 2000, jonka jälkeen hänellä on ollut yksityisnäyttelyjä yhdestä kolmeen vuosittain museoissa, gallerioissa tai taidehalleissa eri puolilla Suomea ja ulkomailla ja useissa kokoelmissa. Märkälä valmistui taidemaalariksi Pekka Halosen akatemiasta 2002 ja hän toimi Suomen Taidemaalariliiton puheenjohtajana vuosina 2008-2016.

– Maaria Märkälän ateljeessa tehdyissä maalauksissa voi olla useita kerroksia, joista katsojalla ei ole enää mitään tietoa, alinna vaikkapa elämässä aina välillä tapahtuvan turhautumisen purkauksia, joiden päälle lähtee maisema rakentumaan. Märkälä haluaa maalata, rakentaa päällimmäiseksi esiin hyvän, prosessin on päädyttävä johonkin toiveikkaaseen, happea täynnä olevaan, elämäntunteiseen, valonomaiseen, ehkä jopa siihen kauniiseen, vahvistaa Kress uuden näyttelyn avajaisten aikaan.

Yhteisnäyttely Kakslauttasen uudessa galleriassa on avoinna 27.huhtikuuta asti. Perille pääsee kääntymällä Valtatie 4:ltä Kakslauttasen kohdalla Kultaojantielle. Galleria sijaitsee Kakslauttanen West Villagen uuden Iglu-tornin juurella.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä