Aina keskiviikkoisin

Tällainen tahti on Kiilopään Kiehisiä -blogissa. Siinä tarinoitsee liikuntaneuvos Tuomo Jantunen, joka toimi Suomen Latu ry:n toiminnanjohtajana 1977-2007. Tuona aikana hän vastasi myös Tunturikeskus Kiilopään (nyk. Suomen Latu Kiilopää) kehittämisestä. Tuolta ajalta on paljon kerrottavaa ja aikalaistietoa, jotka nyt on kätevästi tallennettu blogin muotoon. Tarinasarja tunturikeskuksen kehittämisen vuosikymmeniltä juoksee sutjakkaasti ja etenee kerran viikossa, keskiviikkoisin, omana blogina Kiilopään sivuilla.

Jantusen muistissa on monta mukavaa tulisteluhetkeä ja kommervenkkiä, joita joskus koviakin kokeneen rakennusvaiheen aikana ja talkooväen keskuudessa on ollut. Kiilopään tarinasarja vuodesta 1963 alkaen on koukuttanut monen vaeltajan avaamaan blogin juuri keskiviikkoisin. Sarja alkoi maaliskuusta, ja tätä iloa piisaa ainakin vuoden loppuun asti. Tarinoiden lisäksi luettavana on asioita, jotka eivät uusimmalle tunturiväelle ole tuttuja lainkaan. Menneiden muistelussa pääosassa on Kiilopää, Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitseva tunturi ja sen läheisyyteen vuosikymmenten aikana rakentunut tunturikeskus.

Uusin tarina heinäkuulta kertoo, keitä taiteilijoita tunturissa Jantunen on tullut tavanneeksi ja ketkä ovat usein käyneet myös Kiilopään tilaisuuksissa esiintymässä. Pitkäaikaisin taiteilija on ollut baritoni Eero Sinikannel. Savusaunan lauteilla esiintymisten jälkeen ovat istahtaneet myös ainakin Eija Ahvo, FrediTamara LundKai ”Kuju” Hyttinen ja Matti Salminen.

Lisää Lapin kävijän tarinoita, aina keskiviikkoisin: http://www.kiilopaa.fi/blogi.html

Riitta Kemppainen-Koivisto