Maasto valmiina ruskavaeltajille

Hetta-Pallaksen vaellusreitillä vaeltajien turvallisuutta on ajateltu lisäämällä uusia viittatolppia. Tällaiset maisemat odottavat Nammalakuruun suuntaavia. Kuva: Jari Ylläsjärvi

Monella Lapin retkeilyalueella on kesän mittaan paranneltu rakenteita, rakennettu uusia ja lisätty retkeilijöiden turvallisuutta uusilla opasteilla.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on tehty mittavia korjauksia maastossa. Näillä parannuksilla taataan, että syksyn ruska-ajan vaeltajilla on entistä paremmat olosuhteet liikkua alueella. Samalla turvallisuutta on saatu liikkujille lisää ja mahdollistettu myös maastopyörillä liikkuville sopivia reittejä.

Ylläs–Levi -maastopyöräilyreittiä on korjattu märiltä osuuksilta ja Kotamajan ja Peurakaltion välinen reitti sekä Äkäskeronkierros kunnostettu maastopyöräilyreiteiksi. Viitisenkymmentä latusiltaa on korjattu puiston eteläpäässä.

Uudet opasteet auttavat vaeltajia

Hetta–Pallas -vaellusreitti on merkitty uudelleen niin, että kevään aikana maastoon kuljetetut 1300 viittatolppaa on pystytetty paikoilleen kesän aikana. Reitin märkiä osuuksia on pitkostettu ja paikattu Montellin nousun märkää kohtaa.

Aakenuksella polkujen linjausta on muokattu paremmaksi, Pyhäjoen luontopolulta purettu lahonneet sillat ja linjausta muutettu. Tunturijärvelle on saatu uusi laavu, käymälä ja liiteri ja Äkässaivon luontopolkua on kestävöitetty. Myös autiotuvat Pyhäkerolla ja Aakenuksella saadaan kunnostetuksi ennen syksyn vaellussesonkia.

Riitta Kemppainen-Koivisto