Karhunkierrokselle oppaan kera

 

Retkeilytoimittaja Jouni Laaksosen uusittu Karhunkierroksen retkeilyopas sisältää tarkat kuvaukset Karhunkierroksen vaihtoehdoista ja alueen päiväreiteistä. Kirja on ehdoton kumppani ensi kertaa Karhunkierrokselle suuntaavalle ja antaa uutta kokeneellekin Oulangan-kävijälle.

Ensimmäisen kerran jo 1954 viitoitettu Karhunkierros on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä. Opas kuvaa tarkasti Karhunkierroksen eri vaihtoehdot ja kaikki Ruka–Oulanka-alueen päiväreitit. Mukana on noin 20 reittikuvausta ja alueen ulkoilukartta. Lisäksi neuvotaan, kuinka pienilläkin poikkeamilla reiteiltä pääsee näkemään muun muassa huikeita vesiputouksia, näköaloja ja luolia.

– Karhunkierros on huikea reitti, ja tyystin erilainen kesän ja syksyn eri kuukausina. Lisäksi Oulanka-Ruka-alueella on keskenään hyvin erilaisia päiväreittejä, jotka sopivat mainiosti lapsiperheillekin, kertoo Jouni Laaksonen, joka ihastui Kuusamoon jälleen uudestaan kirjaa tehdessään.

Laaksonen, Jouni, 2016. Karhunkierros. Retkeilyopas 2016. Karttakeskus.

Riitta Kemppainen-Koivisto