Lapin hostellit valmiina talvilomalaisiin

Pyhä-Luoston rinteisiin pääsee Kemijärven Pöyliöjärven rannalla sijaitsevasta hostellista hiihtobussivuorolla. Kuva: Visit Finland/Harri Tarvainen

Suomen hostelliverkosto on laaja ja antaa mahdollisuuden edulliseen majoitukseen. Kansainvälinen hostel-verkosto on reppureissaajien tuttu, mutta yhä useammin myös perheet valitsevat hostellin lomakohteensa yöpymiseen. Majoitusten hinnat Lapissa ovat edullisimmillaan 22,50-34,00€ vuorokaudelta.

Luosto perheitä varten

Sodankylässä Luoston rinteiden ja latujen lähistöllä voi majoittua Raudanjoen Visatuvalla. Kohde sopii erityisesti perheille ja leppoisaan lasketteluun. Visatuvalta on matkaa Luoston laskettelukeskukseen 44 km ja hostellin maastossakin voi hiihtää. Pienelle ryhmälle riittää vuokralle myös hiihtovälineitä.

Pyhä vapaalaskijoille

Kemijärven suuntaan menijät pääsevät majoittumaan keskustan tuntumaan Pöyliöjärven rannalle Hostel Kemijärveen. Pöyliöjärven rannalta pääsee hiihtämään 11 km mittaiselle aurinkoladulle järven ympäri.

Viime vuoden hiihtokeskukseksi valittu Pyhä on hiihtobussivuoron päässä. Pyhä-Luoston kansallispuistoon on matkaa 47 km. Lomalainen pääsee vaikka pilkille, lumikenkäilemään tai vierailemaan porotarhalla.

Urho Kekkosen kansallispuistoon Saariselälle

Inarissa sijaitseva Kiilopää Hostel Ahopää sijaitsee 15 km päässä Euroopan pohjoisimmasta hiihtokeskuksesta, Saariselkä Ski & Sport Resortista. Täältä Kaunispään ja Iisakkipään rinteiltä on hyvät näkymät Urho Kekkosen kansallispuiston maisemiin. Rinteille pääsee hostellista liikennöivillä bussiyhteyksillä aivan hostellin edestä. Pihapiiristä lähtee hiihtoreittejä suoraan UKK:n kansallispuistoon.

Hostelli Kuervaara Ylläkselle

Kolarissa pääsee majoittumaan Äkäslompolossa sijaitsevaan hostelliin. Matkaa rinteeseen on 6 km, jonne pääsee Skibussilla. Latuja piisaa 330 kilometrin verran, ja niiden varrella on lukuisia latukahviloita, joissa voi levähtää ja nauttia niiden antimista.

Äkäslompolon Ylläs Ski Resort ja Ylläsjärven puolella sijaitseva Sport Resort Ylläs ovat sopivan hiihtomatkan päässä, ja laturetkelle Kuertunturiin voi lähteä suoraan hostellin pihasta.

(Lisäys/korjaus juttuun 13.2. klo 15:09: Ylläksellä on kaksi hostellia: 7 Fells Hostel ja Kuerkievari KuerHostel. Hostelli Kuervaaraa ei ole, vaan kyse on KuerHostellista).

Kesähostelli Lemmenjoella

Myös Lemmenjoelta löytyy hostelli. Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo on auki kesäisin, kesäkuusta syyskuun loppuun. Hostelli sijaitsee kylän keskustassa Njurgulahdessa Lemmenjoen kansallispuiston kupeessa.

Hostel Cafe Koti Rovaniemellä

Rovaniemen Ounasvaaran rinteillä lomaansa viettävät voivat kysyä majoitustilaa kaupungin keskustassa sijaitsevasta uutukaisesta Cafe Koti Hostellista. Hostelli on avoin myös muille vierailijoille ja suosittu aamiais- ja kahvittelupaikka kaupunkilaisille. Arkisin on tarjolla myös lounasta.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, emmekä jahtaa sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.