Tyttö joka puuta heiluttaa

Nimipäiväänsä 22. helmikuuta viettävä tietää, että hänen vanhempansa halusivat antaa lapsilleen luontoaiheiset nimet.

– Minulla on myös pikkusiskot Vuokko ja Varpu, selvittää Tuuli Kontio oman nimensä taustoista.

Niin saatiin lapsuuden perheeseen ensin Tuuli ja sitten muu luonto seurasi perässä.

Tuulin nuoruudessa on nimestä aiheutunut hassuja sattumuksia.

– Eräs muusikko kerran ideoi, että voisin alkaa hevilaulajaksi ja tehdä levyn nimeltä Tuuli ulvoo nurkissa. Naapurin pienellä pojalla taas oli mennyt sisarusten nimet sekaisin ja oli todennut äidilleen, että ulkona Vuokko heiluttaa puita. Mutta oikeastaan yllättävän vähän nimestä on saatu juttua aikaan. Nykyään Tuuli on jo aika yleinen nimi.

Tuulin ystäväpiirissä ei ole muita Tuuli- tyttöjä ollut, mutta elämän varrella joitakin saman nimisiä on vastaan tullut. Tuuli asuu Rovaniemellä ja toimii viestintäkoordinaattorina Lapin keino -hankkeessa. Lapin keino kertoo maaseuturahaston mahdollisuuksista, joita on tarjolla sekä yleishyödylliseen että pienten yritysten kehittämiseen.

– Näytämme esimerkein, mihin kaikkeen maaseuturahoitus taipuu.

Vapaa-aika kuluu pitkälti 5- ja 7-vuotiaiden lasten kanssa, näin talvella kulkee perhe yhdessä laskettelemassa.

– Pidän myös valokuvaamisesta, musiikista, lintujen tarkkailusta ja luonnossa liikkumisesta. Lomilla tulee usein suunnattua kotiseudulle Yllästunturin maisemiin.

Miten vietät nimipäivää?

– Yleensä huomaan nimipäiväni vasta siinä vaiheessa, kun joku onnittelee minua. Juhlia en ole viettänyt.

Tänä vuonna juhlapäivä ajoittuu arkipäivälle.

– Kalenteriin olen merkannut LAPPARI-hankkeen päätösseminaarin, mutta voi myös hyvin olla, että olen juttukeikalla jossain päin Lappia.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.