Levin HaliPuu-metsä välittää voimaa

Veitservasassa Levin läheisyydessä pääsee keinumaan HaliPuun syvärentouttavassa riippumatossa metsän tyynnyttävässä syleilyssä ja kokemaan unohtumattomia kahvielämyksiä nuotiolla. Kuva: Levin Matkailu Oy/Anette Latva-Piikkilä

100-vuotiaat puut Lapissa ovat terveyden lähde ihmisille ympäri maailman. Tästä on vakuuttunut HaliPuun Riitta Raekallio-Wunderink, joka tuo ihmisiä ympäri maailman Lapin maagiseen metsään niin paikan päälle kuin verkon välityksellä.

Metsän suojelu kaikkien mahdollisuus

HaliPuu on 2015 perustettu perheyritys, joka haluaa tuoda arktisen metsän ja sen suojelun koko maailman ulottuville. HaliPuu -metsä sijaitsee Veitservasassa, Raekallion sukutilalla Levin läheisyydessä. Pappa, eläkkeelle jäänyt metsuri ja tilan omistaja, pelasti entisen talousmetsän avohakkuilta ja muutti itsenäisyyden ikäiset petäjänsä ystäviksi ihmisille ympäri maailman. Riitta Raekallio-Wunderink pyörittää HaliPuuta ja Pappa Raekallio häärii hengessä mukana.

– Suomalaisille metsä on aina ollut voiman ja terveyden lähde. Olemme hakeneet hongikoista ja korpimailta lohtua ja parannusta jo kauan ennen kuin metsän ja puiden lääkinnällisistä ominaisuuksista tuli tieteellisen tutkimuksen kohde. Nykyisin tiedämme esimerkiksi, että mäntyjen vapauttamat fytonsidit alentavat kehon kortisoli- ja adrenaliinitasoja, laskevat verenpainetta ja lisäävät valkosolujen määrää. Jo pari tuntia luonnossa voi tuoda viikkoja kestäviä terveyshyötyjä. Metsä on lääke, kertoo Raekallio-Wunderink.

Adoptoi ja koristele itse

HaliPuun voi adoptoida joko kokonaan omaksi, tai siitä voi hankkia osuuden, jolloin puun jakaa muiden luonnon ystävien kanssa. Puuta voi koristella www.halipuu.com  -sivustolta löytyvillä koristeilla ja sen elämää voi seurailla viikoittaisissa Periscope-livelähetyksissä metsästä. Verkon välityksellä matkassa on mukana ihmisiä mm. Nepalista, Hawajilta, Kanadasta, Intiasta, Aasiasta ja aina Etelänavalta asti.

Unelmatyö metsästä

Juuri alkanut talvisesonki pitää Riitan kiireisenä ja hän kokee tekevänsä unelmatyötä. Mukana on myös hollantilaissyntyinen mies Steffan Wunderink, joka loihtii vieraille nokipannukahvien maukkaat maut modernilla otteella.

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.