Posio on eräretkeilijän unelma

Korouoman rotkolaakso – jääputousten paratiisi.

Kesällä Taikamaa puhkeaa kukkaan yhdessä luonnon kanssa. Posion kunnan väkiluku lähes kaksinkertaistuu, kun mökkiläiset tulevat nauttimaan Lapin luonnon kauneudesta ja rauhasta. Posio voi ylpeillä sillä, että sen alueelta löytyy kansanvälisestikin huomattavia luontokohteita, kuten vuoden 2015 retkipaikaksi valittu Korouoman kanjoni, vuoden 2010 retkeilykohde Riisitunturin kansallispuisto sekä upeat lappilaiset järvikohteet Kitkajärvi ja Livojärvi.

Yli 3000 järveä ja lampea tarjoavat erinomaiset puitteet vesiretkeilyyn ja kalastukseen. Omatoiminen matkailija vuokraa soutuveneen tai kajakin, nappaa kalastusvehkeet mukaan ja lähtee tutkimusmatkalle. Kirkasvetiset järvet tarjoavat saaliiksi mm. taimenta, siikaa, harjusta, haukea, ahventa, madetta sekä Posion nimikkoeläintä muikkua. Kauniina kesäpäivänä voi myös pulahtaa uimaan viilentävään veteen ja ottaa aurinkoa Lapin Rivieralla, eli Livojärven puhtailla hiekkarannoilla.

Retkeilyä ja vaellusta harrastaville Korouoman satoja miljoonia vuosia vanha ruhjelaakso tarjoaa huikeat puitteet patikointiin, sillä rotkon seinämät ovat paikoin pystysuoria, useita kymmeniä metrejä korkeita kalliojyrkänteitä. Uoman pohjalla virtaa kapea Korojoki, joka sopii virkistyskalastukseen. Luonnonsuojelualueen monimuotoiset luontotyypit ja harvinaiset eläin- ja kasvilajit kiinnostavat luontointoilijaa. Talvella jyrkänteitä kohisten alas laskevat pienet purot jäätyvät mahtaviksi jääputouksiksi, jotka ovat adrenaliinin metsästäjien keskuudessa suosittu jääkiipeilykohde.

Kuva: Posion matkailuyhdistys ry