Sähköpyörillä ylämäkeen

Tiaisia pääsivät ihailemaan Mikan lisäksi Johanna vaimo ja lapset Aleksi ja Heidi läskipyöräretkellä Pyhä-Luoston maisemissa. Kuva: Mika Alanko

Laskettelu- ja lumilautailublogeista löytää harrastajien ajatuksia ja kokemuksia matkoista sekä vinkkejä omien laskettelureissujen suunnitteluun. Yksi isompi portaali on Lumipallo, joka on avoin kaikille ja sivusto näkyy heti kymmenille tuhansille alan friikeille ja vasta harrastuksen alkuun päässeille. Bloggaajat pääsevät mukaan erilaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja joskus jopa tutustumismatkoille kiinnostaviin kohteisiin.

Mika Alanko, 42-vuotias laskija ja lautailija matkasi aikoinaan Syötteellä ja Rukalla, nykyisin Pyhällä. Lumilauta on ollut käytössä lähes koko -90 luvun ja telluillakin on tullut laskettua.

Mikan vuosi vaihtui asuntovaunuillen Pyhällä. Siellä tuli tutuksi Bliss Adventure seikkailuyritys, joka järjestää retkiä Tajukankaan jääkiipeilyseinälle. Mikan perhe tarttui mahdollisuuteen kokeilla vuokrapyöriä, sähköläskipyöriä. Blogista selviää, miten e-fatbiket toimivat, myös ylämäessä. Mikan ja muittenkin matkakokemuksiin pääsee tutustumaan osoitteessa www.lumipallo.fi/alankoulkoilee

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä