Nimensä mukainen blogi

Sodankyläläinen Jukka Tarkiainen bloggaa lyhytelokuvansa Tuntematon tunturi esiin. kuva: Jukka Tarkiainen

Tuntematon tunturi on Sodankylässä. Se on paitsi blogin nimi, myös tekijänsä Jukka Tarkiaisen lyhytelokuva. Blogissa nähdään liki 19 minuutin mittainen lyhytelokuva, saadaan tietää tuosta elokuvasta kaikki oleellinen. Kuten, että elokuvan ohjasi, käsikirjoitti, kuvasi, editoi ja hoiti äänisuunnittelun bloggaaja Tarkiainen.

Lukija näkee ja kuulee, että talvi on pitkä ja kaipuu kesään ja silloin tehtäviin retkiin kova. Kun tunturi avautuu talven jälkeen kesäilmeeseen, on silmien edessä kivinen, alati muotoaan muuttava tunturi.

Itseään kamera- ja musiikkihenkilöksi tituleeraava Tarkiainen käyttää blogiaan osaamisensa esittelemisen alustana. Katsoja ja lukija pääsee tietämään, että Jukka Tarkiainen tekee muutakin kuin filmaa. Hän ottaa valokuvia, tekee musiikkia, suunnittelee, siirtyy projektista toiseen. Sodankyläläinen bändimuusikko ja graafinen suunnittelija on aiemmin tehnyt useita musiikkivideoita, lyhytelokuvia ja multimediaesityksiä.

http://tuntematontunturi.blogspot.fi

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto