Miesten SM-painit Sodankylässä

Lapin Veikkojen ykköspainija Lauri Mähönen juhli Suomen mestaruutta vuosi sitten Lapualla. Kuva: Mari Mäkinen

Lankalauantaina 31.3. järjestetään Sodankylässä miesten SM-painit. Erikoista on, että koskaan aikaisemmin täysimittaisia miesten SM-paineja ei ole Lapissa järjestetty, vaan lähimmät kisapaikat ovat olleet Oulun seudulla.

Lapin Veikkojen painiharrastus on muutenkin hyvässä myötätuulessa, ja menestystä on odotettavissa tulevissa kisoissa.

– Kisaajia on tulossa 80, eli tällaista määrää väkeä tänne odotellaan. Ilmoittautumisessa viimeiset päivät ovat tärkeät, kun kilpailijat selvittelevät painohommiaan, tietää kilpailun johtaja Kari Mähönen.

Sodankylän SM-painien kilpailunjohtajana toimii Kari Mähönen. Kuva: Kari Alaluusua

Painohommat tarkoittavat painon punnitusta, joka mitataan kilpailupäivän aamuna.

– Paino putoaa ruokaa vähentämällä, sitten jätetään nesteet pois ja jumpataan. Jotkut käyttävät hikipukua jumppaan, ja sillä saa irtoamaan hyvin hikeä pois.

Lapin Veikot 90 vuotta

Talkooporukkaa on kisaan saatu 30-40 henkeä, eli riittävästi ja heidät tunnistaa talkoolaisille jaetuista seuran huppareista. SM-painit tarjottiin Sodankylän seuralle järjestettäväksi, sillä Lapin Veikot juhlivat tänä vuonna 90-vuotistaivaltaan.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä