Arktikumissa esillä vuoden 2017 luontokuvat

Harakoiden tappelu kuuluu nuorten palkittujen luontokuvien sarjaan. Lasse Kurkelalla oli kisassa mukana 10 kuvaa. Kuva: Lasse Kurkela

Viime vuoden luontokuvat ovat nähtävillä Rovaniemellä Arktikumin tiedekeskuksessa 22.4. asti. Nähtävillä on 43 kuvasta koostuva näyttely, joka kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Vuoden Luontokuva on kuhmolaisen Ville Heikkisen kärppäkuva ”Talven odotus”, joka osallistui Nisäkkäät-sarjaan. Voittokuvassa kilpailun tuomaristoa viehättivät piennisäkkään tasolle laskeutuva kuvakulma ja kuvaan saatu kärpän toiminnallinen olemus. Kilpailussa oli kahdeksan sarjaa, ja näyttelyssä on mukana jokaisen sarjan kaksi parasta ja kunniamaininnan saanut kuva. Kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa ja sen järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Semifinaalissa oli mukana 1346 kuvaa 450 kuvaajalta.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä