Ihana kesä – Paavo Alanteen valokuvia

Eivätkö kesät olleetkin ennen ihanan aurinkoisia, pitkiä ja lämpimiä! Lapset keräävät kulleroita kedolla kesäkuussa 1955 Saarenkylässä. Kuva: Paavo Alanne, Lapin maakuntamuseon kokoelmat.

Lapin maakuntamuseossa Arktikumissa on esillä pienoisnäyttely Rovaniemen seudulta 1950- ja 1960 -luvuilta. Rovaniemeläinen Paavo Alanne (1920-1976) kuvasi arkisia hetkiä perhe- ja ystäväpiirissään. Lapset nauttivat kesästä leikkien, kukkia poimien, onkien ja joessa uiden. Kuvista huokuu hyvä mieli ja kesäinen lämpö. Kuvissa näkyy myös Rovaniemen kesäisiä maisemia ja tapahtumia.

Kuvalahjoitus on saatu Lapin maakuntamuseolle viime vuonna. Kuvia on nyt ensimmäistä kertaa esillä yleisölle pienoisnäyttelyn muodossa 13.9. asti. Arktikum on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10-17, viikonloppuisin kello 10-16.

 

Lappilainen