Käsitöitä Arktikumissa

Irene Kangasniemen teoksissa on käytetty useita eri tekniikoita. Kuva: Antti Kurola

Irene Kangasniemi ja Oda-Liv Koivisto tuovat Arktikumiin tarinallisia taidekäsitöitä Lapista. Erikoisnäyttely on esillä Lapin maakuntamuseossa 15.4. asti.

Oda-Liv Koiviston töissä käytetään materiaaleja pohjoisen luonnosta. Kuva: Paadar images

Taiteilijoiden luonnonmateriaaleista tehdyt teokset muistuttavat kävijöitä hyvän luontosuhteen merkityksestä ja siitä, mitä kaikkea luonto voi ihmisille opettaa.

Luonto on ollut perinteisesti tarinoiden lähde ja kulttuurin perusta. Jokaiseen teokseen liittyykin myös tarina. Tekijöiden mukaan tarvitsemme tarinoita pystyäksemme hahmottamaan ympäröivää todellisuutta, käsittääksemme vieraita kulttuureja ja ymmärtääksemme menneitä sekä tulevia. Tarinalliset taideteokset herättävät ajattelemaan luonnon tarjoamia opetuksia ja miten tätä tietoa voisi soveltaa ihmisten välillä matkalla kohti suvaitsevaisempaa ja moniarvoisempaa tulevaisuutta.

Käyttämällä soveltuvin osin uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja tekijät haluavat painottaa kestävää kehitystä ja luonnonvarojen harkittua käyttöä.

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.