Demola tulee Lappiin!

Demolat ovat ammattikorkeakoulun kehittämisalustoja. Kuva: Jesse Tamski

Lapin AMK käynnistää yhdessä Lapin yliopiston kanssa Demola Laplandin, joka tarjoaa yrityksille ja muille yhteisöille uudenlaisen tavan parantaa palveluja, toimintaa ja kilpailukykyä.

Demola haastaa yritykset kehittämään toimintaansa ja tuotteitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa. Yritys esittää idean tai haasteen, joukko opiskelijoita ottaa sen pariksi kuukaudeksi työn alle ja etsii ratkaisumalleja yhdessä yrityksen kanssa.

Suomessa kehitetty Demola-innovaatioalusta toimii jo 15 maassa ja Demola-verkostossa on mukana 56 korkeakoulua sekä noin 1000 yrityskumppania.

Demola-projektissa voidaan kehittää esimerkiksi hyvinvointipalvelua, teknologiasovellusta, digitaalista mediaa tai peliä, sosiaalista innovaatiota tai liiketoiminta- tai yrityskonseptia.

Projekti kestää kaksi kuukautta. Opiskelijat hakevat mukaan heitä kiinnostaviin projekteihin, ja tiimit kootaan niin että niissä on mukana opiskelijoita eri aloilta. Opiskelijatiimien työtä ohjaavat Demolan fasilitaattorit ja korkeakoulujen opettajat. Yrityksen tai muun orgaisaation edustaja osallistuu viikoittain tiimin työskentelyyn oman alansa asiantuntijana.

Opiskelijatiimit eivät toimi vain paikallisesti, vaan toimeksianto voidaan jättää eri puolilla maailmaa toimiviin Demoloihin.

Muualla Suomessa yritykset ovat löytäneet Demolan hyvin. Yritys voi jättää sisään kerralla yhden tai vaikka 3–5 Demola-projektia. Ensimmäisten Demola-projektien on määrä käynnistyä Rovaniemellä maaliskuussa.

Tiedustelut: Elisa Lahti, koordinaattori, Lapin AMK, [email protected], p. 040 710 6426

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.