Lapin AMK:n uudistukset

Insinööriopiskelijoilla opiskelijakunta ROTKOn tila Kemin Kosmoksessa täyttyy opiskelijoista taukojen aikana. Samaa viihtyisyyttä halutaan nyt luoda Lapin ammattikorkeakoulun tiloihin laajemminkin. Kuva: Lapin AMK

Viime syksynä Lapin ammattikorkeakoulun 150 työntekijää ja opiskelijaa osallistuivat oppilaitoksen tilojen suunnitteluun Amkilla- projektissa. Ideointityöpajat pidettiin sekä Rovaniemen että Kemi-Tornion kampuksilla. Parhaillaan työn alla oleva raportti ohjaa tilojen käytön suunnittelua.

– Haluamme tehdä ammattikorkeakoulun taloista paikkoja, joissa opiskelijat viihtyvät myös silloin, kun varsinainen opetus ei ole käynnissä. Tavoitteena on koulu, jossa viihtyä, kertoo Amkilla-projektin päällikkö Mika Petäsnoro.

Kemissä opetus yhden katon alle

Kemissä opetusta annetaan jatkossa yhden katon alta, kun kaikki opetus saadaan keskitetyksi Digipolikseen. Terveysalan koulutuksessa Kemissä vahvistetaan yhteistyötä sosiaalialan kanssa.

– Tämä on hyvin linjassa sote-alan yleisen muutoksen kanssa, jossa mennään yhä tiiviimmin moniammatilliseen toimintaan, kertoo osaamisalajohtaja Outi Hyry-Honka.

Kemissä on käynnissä myös tekniikan laboratorioihin tuleva lisäinvestointi. Kyseessä on mittava investointihanke, jonka myötä Lapin ammattikorkeakoulun konetekniikan koulutuksessa siirrytään perinteisestä konepajakulttuurista uudenaikaiseen digitaaliseen tuotanto- ja toimintatapaan. Valmista on tarkoitus olla syksyn 2020 opetuksen alkaessa.

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.