Lapin oppilaitokset yhdistyivät REDUksi

Yhteishaussa on mahdollista hakea opiskelemaan vaikkapa matkailualan perustutkintoa. Kuva: redu.fi

Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto ja Lapin oppisopimuskeskus ovat vuoden alusta toimineet nimellä Lapin koulutuskeskus REDU. Oppilaitös on Lapin suurin ammatillinen koulutuskeskus, joka toimii koko Lapin alueella. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kemijärvellä, Kittilässä, Kolarissa, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Yhteishaku 13.3. asti

Syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin haetaan yhteishaussa maaliskuun 13. päivään mennessä. Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun tai lukion päättävät tai aiemmin päättäneet, joilla ei vielä ole aiemmin suoritettua ammatillista-, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa. Valittavana on yli 20 ammatillista perustutkintoa, joista voi valmistua henkilökohtaisten valintojen kautta lähes 40 eri ammattiin. Yhteishaun tarjonta löytyy osoitteesta redu.fi/yhteishaku.

Opiskelemaan pitkin vuotta

REDUssa on monta mahdollisuutta aloittaa opiskelu silloin kuin itselle sopii. Jatkuvassa haussa on mahdollista hakea perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksiin sekä erilaisiin lyhytkursseihin ja korttikoulutuksiin. Jatkuvassa haussa oleviin koulutuksiin voi hakeutua osoitteessa redu.fi/koulutuskalenteri. Jos alan työpaikka jo on tiedossa, on opiskelu mahdollista oppisopimuksella myös sellaisiin koulutuksiin, joita ei juuri nyt ole haussa.

Työttömille mahdollisuuksia

REDUn koulutuskalenterista löytyy myös paljon työvoimakoulutuksia. Eri paikkakunnilla on mahdollista hakeutua opiskelemaan muun muassa maarakennuskoneenkuljettajaksi, kaivosmieheksi, metsäkoneenkuljettajaksi. Lisäksi tarjolla on logistiikan, kone- ja tuotantotekniikan tai autoalan perustutkintoon sekä myynnin ammattitutkintoon johtavia koulutuksia. Tarjolla on myös erilaisia rakennusalan koulutuksia sekä puhdistuspalvelualan tai hotelli-, ravintola- ja catering-alan täydennyskoulutuksia.

Kauppapaikasta opiskelijoiden töitä

REDUn Jokiväylän toimipisteessä sijaitsee opiskelijatöiden myymälä. Myynnissä erilaisia opiskelijoiden valmistamia tuotteita. Valikoimista löytyy muun muassa erilaisia tekstiilejä, puualan sekä metallialan tuotteita. Lisäksi mukaan voi ostaa elintarvikkeita ja leipomotuotteita. Ostoksia voi tehdä myös Kauppapaikan verkkokaupasta, josta voi tilata vaikkapa leikkimökin tai pienempiä tuotteita kuten savustuslaatikon, tietokonelaukun, leikkuulaudan tai muita lahjatuotteita. Verkkokauppa löytyy osoitteesta redu.fi/kauppapaikka.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä