Matkailusta SM-hopeaa REDUn opiskelijoille

Kilpaileminen ja itsensä likoon laittaminen on opettanut heittäytymistä erilaisiin tilanteisiin ja antanut siten hyviä kokemuksia työelämää varten, summaavat Emilia ja Aino hopeamitalien loistaessa kaulassaan. Kuva: redu.fi

Taitaja2018 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa Tampereella kisattiin ammattitaidosta 45 eri ammattialalla. Mukana koitoksessa oli yli neljäsataa kilpailijaa. Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijat Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja uusivat viime vuotisen menestyksensä ja nappasivat toistamiseen hopeamitalit parikilpailuna järjestetyssä matkailun lajissa.

Tarjous, kustannuslaskelma ja ohjelmapalveluita

Matkailun lajissa kilpailijoiden tuli laatia tarjous peruutusehtoineen, kustannuslaskelma matkapaketille, suunnitella ja toteuttaa ohjelmapalvelun media-alan opiskelijoille sekä laatia arvotun kaupungin matkailusta esitys.

Aino ja Emilia päättivät lennättää ohjelmapalvelussaan matkailijat Italiaan, Venäjälle ja Japaniin.
-Aino puhuu montaa eri kieltä, joten hän sai vetää paikallisen matkaoppaan roolia eri maissa, Emilia kertoo.

Ammattilukiosta eteenpäin

Ammattilukion käyneet Emilia ja Aino saavat painaa päähänsä matkailualan kolmoistutkintolakit kesäkuun alussa. Molemmilla on jo odottamassa vakituinen työpaikka matkailun parissa.

Lapin koulutuskeskus REDUsta oli yhteensä viisi kilpailijaa Taitaja2018-kilpailussa. Matkailun lajissa toisena kisaparina olivat ensikertalaiset Cecilia Haverinen ja Veera Palmu. Kuljetuslogistiikassa kilpaili niin ikään ensimmäistä kertaa mukana ollut Jami Pohjanen.

Lue koko lehti maksutta täältä