Taiteilijat teltan tähtikupolissa

Sirkus Finlandian edustamaan perinteiseen sirkukseen kuuluvat klovnit, jongleerausesitykset, eläinnumerot ja akrobaatit. Kuva: sirkusfinlandia

Sirkus Finlandian jokavuotinen kiertue saapuu kesäkuussa Lappiin. Järjestyksessään jo 42. kiertue alkaa 31.5. Kemissä, jatkaa Tornioon 3.6., sieltä 4.6. Rovaniemelle,10.6. Kittilään, 12.6. Ivaloon ja 14.6. Kemijärvelle.

Moderni sirkus kohtaa klassisen

Ohjelma uudistuu vuosittain ja tarjolla on paljon uutta nähtävää. Mukana on 15 suomalaista nuorta sirkustaiteilijaa, jotka ovat valmistuneet koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta. Yhteinen ryhmänumero on nimeltään korealainen kehto.

– Olemme ainoa sirkus Suomessa, joka tarjoaa töitä nuorille kotimaisille taiteilijoille. On tärkeää, että he saavat kokemusta, ja tämä voi olla heille myös ponnahduslauta kansainvälisiin sirkuksiin. On ajateltava myös sirkuksen tulevaisuutta, sirkustirehtööri Calle Jernström Junior sanoo. Tänä vuonna tarjolla on ennennäkemättömiä numeroita, joissa moderni sirkus kohtaa klassisen.

Kansainvälinen esiintyjäkaarti

Luvassa on myös kansainvälistä menoa, kun seitsenhenkinen kolumbialaisryhmä rakentaa pyramidin. Ignatovan sisarukset esittävät klassisen balettinumeron hevosen selässä. Mukana on liki parikymmentä kansallisuutta.

Suomen maanteillä keväästä syksyyn kulkevassa sinipunakeltaisessa sirkuskaravaanissa on useita kymmeniä kuorma-autoja, asuntovaunuja ja -autoja.

3-12-vuotiaat ja eläkeläiset pääsevät nauttimaan sirkustaiteesta edullisemmilla lipuilla, alle kolmevuotiaat lapset pääsevät sylissä ilmaiseksi. Näytös kestää noin kaksi tuntia väliaika mukaan lukien. Näytöksiin voi ostaa lippuja ennakkoon ainoastaan Ticketmasterista sekä sirkuksen kassalta kiertuepaikkakunnilla.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue koko lehti maksutta täältä