Sirkus Finlandia upealle juhlakiertueelle

Sirkuskaravaani on huikea näky, kun se kulkee kaupungista toiseen. Karavaanilla tulee kauden aikana lähes 8.000 kilometriä etelästä pohjoiseen. Kuva: Jukka Nuutinen

Maailman suurin suomalainen sirkus, Sirkus Finlandia, juhlistaa vuoden 2016 näytäntökaudella jo 40-vuotista taivaltaan. Sirkuksen ystäville tarjotaan jälleen uusi ohjelma, jonka laadusta vastaavat kansainväliset ja kotimaiset sirkustaiteilijat.

Sirkus Finlandian tukikohta on sen kotiseudulle Raaseporissa. Sirkus on aloittanut jo juhlakiertueen ja tuo taianomaista tunnelmaa kesäkuussa Lappiin.

Juhlavuoden kunniaksi Italiasta hankittuun sirkustelttaan sopii 1200 katsojaa. Se Nousee neljänneshehtaarin alueelle Kemin Peurasaareen 3.6., Tornion Aittakentälle 5.6. Rovaniemen Ounaspaviljongille 6.-11.6. Sodankylään Aleksanteri Kenan koululle, 13.6., Ivalon Tapahtumatorille 14.6. ja Kemijärvelle Ahvensalmen kentälle 16.6.

Sirkustirehtööri Calle Jernström Jr. on rakentanut juhlavuodelle jälleen viihdyttävän, laadukkaan ja jännittävän parituntisen.

Juhlakiertueen huipputaiteilijat ovat Venäjältä, Yhdysvalloista, Kanadasta, Etiopiasta, Australiasta, Englannista, Bulgariasta, Unkarista, Saksasta ja Suomesta.

Hevoset laitumella. Sirkus Finlandia, Eteläpuisto, Kaakinmaa, Tampere 7.9.2013. Kuva: Kari Nieminen.

Sirkus tuo taianomaista tunnelmaa kesäkuussa Lappiin. Kuva: Kari Nieminen