Enemmän suomalaista väriä Sirkus Finlandian kiertueella

Sirkus Finlandian kiertueella nähdään myös venäläissyntyinen Joulia Tchakanova, joka esiintyy laamojen ja afgaanivinttikoirien kanssa. Kuva: Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia juhlistaa 100-vuotiasta Suomea viihdyttävällä ja jännittävällä parituntisella esityksellä huipputaiteilijoiden kanssa. Mukana on kolme suomalaista nuorta taiteilijaa, jotka ovat valmistuneet vastikään koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta. He ovat trapetsitaiteilija Ada Forsberg, jalkajonglööraaja Pipsa Ilpala ja korkeuksissa taituroiva huimapää Victor Huusko.

Taiteilijoita ympäri maailman

Vuoden 2017 taiteilijakaarti on taas värikkään kansainvälinen.

– Näemme naisklovni Michelle Musserin, joka esiintyi meillä viimeksi pari vuotta sitten, ja oli erittäin pidetty. Nyt on luvassa taas uudet kujeet ja temput. Venäläissyntyinen Joulia Tchakanova esiintyy laamojen ja afgaanivinttikoirien kanssa. Tämä taituri esiintyi meillä viimeksi kuusi vuotta sitten, sirkustirehtööri Calle Junior kertoo.

Esiintyjinä on myös Big Band, jonglööri Mario Berousek, englantilainen Latoya Donnert, hevosten kouluttajamestari Ignat Ignatov ja akrobatiataiturit, kahdeksanhenkinen Troupe Puje Mongoliasta. Brasilialainen The Diorios tarjoaa vaarallisia ja vauhdikkaita tilanteita ajamalla samaan aikaan jopa viidellä moottoripyörällä teräsverkkopallossa, jossa tila käy varsin ahtaaksi.

Useiden kymmenien kuorma-autojen, perä- ja asuntovaunujen sekä asuntoautojen värikäs karavaani kulkee Suomessa kauden aikana lähes 10 000 kilometriä Karjaalta Ivaloon palaten kauden päätteeksi taas Helsinkiin. Näytöksiä on noin 250 lokakuun loppuun mennessä.

Lapin kiertue starttaa Kemistä 1.6. ja jatkuu Tornioon 4.6. Rovaniemellä kiertue pysähtyy pitemmäksi aikaa 5.-10.6. Kittilässä sirkustellaan 11.6., Ivalossa 13.6. ja Kemijärvellä 15.6.

Mainos

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä