Kaikille avoin kiihdytysajotapahtuma – ProBoost Drag Days Ranua

Ranuan lentokentällä järjestetään jo kolmatta vuotta peräkkäin moottoripyörien ja autojen kiihdytysajot. Ajotapahtumia on kesän aikana 8 kpl aina lauantaisin. Tapahtumaan ovat tervetulleita ajamaan kaikki halukkaat laitteesta riippumatta. Yleensä paikalla on 40-50 kuskia, joista reilu puolet on kaksipyöräisiä. Mukana on myös naiskuskeja. Laitekirjo on monipuolinen. Vuoden ensimmäisessä tapahtumassa oli paikalla mm. Suzuki PV mopo ja ilokaasulla toimiva yli 400hv Kunttajussien Teresa Suzuki. Autoissa löytyi Volvosta Corvetteen ja Mitsun Evosta Escorttiin ja farkkumersuun.

Varttimailin matka taittuu nopeimmilla autoilla 10 sekuntiin ja prätkillä 9s tuntumaan loppunopeuden ollessa yli 260km/h. Mopollakin pääsee – PV:n loppunopeus oli 90km/h ja aika rapia 21s. Ja kaikki tämä laillisesti suljetulla alueella.

Ranualla järjestelyt toimivat hienosti

Paras paikka järjestää tapahtuma on rauhallinen lentokenttä. Baana on tasainen ja riittävän pitkä, alue on valmiiksi suljettu eikä asutusta ole lähellä. Tällainen paikka löytyi Ranualta, jossa myös muut asiat sujuvat jouhevasti.

ProBoostilla vankka kokemus turboista

Tapahtuman järjestää prätkien turbottamiseen erikoistunut Rovaniemeläisen Pro Boostin Piia Korhonen ja Jarmo Kelahaara yhdessä talkoolaisten kanssa, joista Petäjäjärven perhe on ollut paikalla kaikissa tapahtumissa. Jarmo Kelahaaralla on yli 25v kokemus turboista. Hän asentaa niitä ja on myös ajanut Drag Race SM-sarjaa. Tällä hetkellä hän valmentaa Piia, joka siis ajaa myös itse. Ja ajaa kovaa. Piian paras aika on 9.4s.

Tapahtuma on saanut alkunsa oman harrastuksen kautta

– Itse piti päästä ajamaan ja kellottaa aika. Nyt voi antaa muillekin mahdollisuuden nauttia vauhdin huumasta ja vieläpä kohtuullisella hinnalla, kertoo tapahtuman järjestäjä Piia Korhonen. Ajopäivä maksaakin vain 30€/kuski ja ajaa saa niin monta kertaa kuin jaksaa.

Tapahtuma sopii koko perheelle

Piknik nurmikolla kauniina kesäpäivänä moottorien päristessä. Mikä voisi olla parempaa.

Kesän 2017 ajopäivät
20.5., 3.6., 17.6., 1.7., 22.7., 5.8. ja 26.8.

Ajot lauantaina, varapäivinä sunnuntai. 17.6. ajoissa mukana myös StuntFreaksTeam Show

Kuvat: Lappilainen

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä