Ekoraxa hoitaa pihat kuntoon

Sami Juutinen paaluttaa pihalle vaikka paikan pihavarastolle. Kuva: Sami Juutinen

Ranualla toimiva Ekoraxa lupaa laittaa pohjoisen ihmisten pihat kesäkuntoon vaivattomasti. Koko eteläisen Lapin alueella toimiva yritys on erikoistunut eristystöihin, konevuokraukseen ja pihatöiden tekoon.

– Meiltä löytyy kantoporaus-palvelu, joka on yksi suosituimmista palveluistamme, ja toista tätä tekevää ei ole vielä tullut vastaan. Tämä toimenpide ei myllää koko pihaa nurin eikä vahingoita ruohikkoa, vaan saamme puiden kannot pois maasta siistimmin kuin kantojen jyrsinnällä, kertoo Ekoraxan Sami Juutinen.

Kantoporaus siistii pihan

Kantoporaus hoituu Avant-koneeseen asennettavalla kantoporanterällä. Juutinen tulee koneensa kanssa pihalle rikkomatta ruohokenttää, poistaa vaivattomasti kannon poraamalla sen kokonaan pois niin, että maahan ei jää jäljelle kuin poistetun kannon kokoinen reikä. Tämän pihan omistaja täyttää mullalla ja kolo sulautuu nopeasti muuhun maastoon.

– Teemme pihatöitä etelä-Lapin alueella Ranualta käsin Posiolla, Rovaniemellä, Kemijärvellä, Kemi-Tornio-akselilla, Oulussa ja Pudasjärvellä. Tämä on liikkuvaa palvelua, ja ennen pääsiäistä käytiin päiväreissu myös Inarissa.

Hyvin suunniteltu edistää työtä

Juutinen hoitaa myös pihojen suunnittelua ja muokkausta. Etenkin erilaisten terassien suosio on ollut kasvussa viime vuosina ja mahdollisuuksia niin isojen kuin pienten pihojen oleskelutilojen rakenteluun on olemassa enemmän.

– Paalutushommia tehdään heti kun lumet sulavat, saadaan terassille kunnon pohja vaikka savimaahan. Näin terassi pysyy tasaisena heti alusta alkaen eikä tulevina kesinä tarvitse korjaushommiin alkaa. Paalutusta laitetaan myös kuntan alle niin, että paalun päässä oleva laippa saadaan routarajan alle. Routaeristeitä ei tarvita ja terassi pysyy tasaisena.

Pihanlaitto hoituu samalla

Usein kannonporauksen yhteydessä tulee puheeksi myös pihan laitto.

– Otan useampia kauhoja mukaan, pyydän asukasta piirtämään toiveensa paperille ja siitä sitten aloitamme usein pihanhoitohommat, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Poratusta kannosta saa lisäksi sievää lastua, kuorikatetta, joka käy kukkapenkkeihin.

Ekoraxa on yhteistyössä Lapissa eri yritysten kanssa, jotka toimittavat lasiterasseja, paljuja, kotia, pihasaunoja ja erilaisia piharakennuksia.

– Me hoidamme pihatyöt, pohjat paaluttamalla ja nämä toiset yhteistyökumppanit rakennukset siihen päälle.

Myös Ekovillan eristystyöt hoituvat Lapin alueelle.

– Tätäkin hommaa voidaan hoitaa talvea varten jo kesällä, sillä hyvä eristys myös viilentää.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä