Valmistumisen jälkeen suoraan töihin

Rakennusalan tutkinnon suorittanut Sami Karjalainen (vas) pääsi rekrykoulutuksen jälkeen suoraan töihin. Työssä oppimiseen on tyytyväinen myös Lappli-Talojen Kari Pinola. Kuva: Ammattiopisto Lappia

Moni ammattia opiskellut haaveilee työhön pääsystä suoraan tutkinnon valmistuttua. Työpaikoilla irtoaa palkkatyö varmemmin aloilla, joilla on iso tarve uusille tekijöille. Kemi-Keminmaa-Tornio- alueella koulutti ammattiopisto Lappia nuoria, jotka Lappli-Talot työllisti.

– Käynnistimme viime vuoden lopulla yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palvelujen kanssa elementtityöntekijöiden rekrykoulutuksen valmistelut. Yrityksemme tuotanto on keskitetty Tornion tehtaalle ja olemme tilanteessa, jossa Lappli-talojen kysyntä kasvaa ja tarvitsemme ammattitaitoisia ja motivoituneita elementtityöntekijöitä tuotantoon. Myös aiemmin tehtaalla työskennelleitä ammattilaisia oli rekrytoitavissa hyvin vähän, kertoo Petri Korva Lappli-taloista.

Neljä kuukautta ja töihin

Talotehtaan tavoitteena oli kouluttaa ja palkata kymmenkunta elementtityöntekijää. Opiskelijoiden ammatillinen tausta oli varsin kirjava, kaikilla ei ollut rakennus- tai puualan peruskoulutusta. Useilla oli tekniikan ja kaupan alan tausta.

–       Koulutus on päättynyt ja tarjosimme kaikille opiskelijoille työtä. Tehtaalla aloitti toissa maanantaina seitsemän työntekijää. Tehtaalla on ollut hyvä ilmapiiri koko koulutuksen ajan. Kesäsesonkia varten työllistämme lisäksi myös kesätyöntekijöitä, joiden haastattelut ovat juuri käynnissä, kertoo tuotantopäällikkö Kari Pinola.

Kemiläinen Sami Karjalainen on yksi Lapplin tehtaalle työllistyneistä.

–       Olen suorittanut rakennusalan tutkinnon kymmenkunta vuotta sitten. Ennen tätä koulutusta oli työttömyysjakso, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä päästä töihin eikä tarvinnut lähteä pois kotiseudulta työnhakuun.

Lue koko lehti maksutta täältä