Team Lappia hyvällä menestyksellä ja fiiliksellä ArcticSkills -kisassa

ArcticSkills Murmansk –kisojen avajaisissa kilpailijat ja kisalajit esittelyssä.

Murmanskissa pidetyissä järjestyksessä toisilla ArcticSkills ammattitaitokilpailuissa oli mukana opiskelijoita Norjan Finnmarkin, Venäjän Murmanskin ja Suomen Lapin ammatillisista oppilaitoksista. Suomea edustivat Ammattiopisto Lappian ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijat.

ГАУДО МО ”МОЦДО” ”Lapplandia” -avajaisohjelma korosti vahvasti
pohjoisten alueiden perinteitä.

Putkiasentaja Matias Goman saavutti kultaa. Sähköasentaja Aleksi Orasvuo, lähihoitaja Saara Ämmänpää ja kokki Ella Harju pokkasivat hopeaa. Pronssia saivat autonasentaja Tuomas Huotari ja parturi-kampaaja Eveliina Pränni.  Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Katerina Blinnikova otti voiton duodji, saamen käsitöissä. Suvi Kustula oli mukana poronhoidon esittelylajissa.

Ensi vuonna kisataan Torniossa ja järjestelyistä vastaa Ammattiopisto Lappia.

Avajaisyleisössä
Norjan, Suomen,
Venäjän joukkueet
ja venäläisten
oppilaitosten
opiskelijoita.

Kuvat: Lappia viestinä

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä