Aurora Estate antaa turistien elää rennosti

Aurora Estate boutique-hotellia pitävät yllä Sirly ja Heidi, jotka lupaavat hemmotella asiakkaat piloille. Kuva: Aurora Estate

Lempeä ja lämpöä tarjoaa huhtikuun loppuun Ylläksen boutique-hotelli Aurora Estate. Talvimatkailijoille kevät avautuu suoraan yksilöllisesti sisustettujen huoneiden ikkunasta: valoisana ja kutsuvasti läheiseen lumipeitteiseen järveen ja tuntureille suunnaten.

Taloa pitävät yllä Sirly ja Heidi, jotka lupaavat hemmotella asiakkaat piloille. Se on paljon luvattu!

Mutta niin he tekevät. Kaunis punainen hirsitalo Ylläsjärven rannalla huokuu hiljaisuutta ja levollisuutta. Siellä voi olla rennosti, talo ikään kuin kutsuu rentoutumaan. Hotellin asukkaat ovat yleensä ulkomailta, mutta pääsiäisen tienoilla suurin osa on suomalaisia. Ravintolan ja saunan asiakkaina on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia.

Myös ravintolan menú on täytetty valikoiduilla herkuilla. Tänne ravintolaan ovat tervetulleita muutkin kuin hotellin asiakkaat gourmeta nauttimaan.

– Saunamaailmassa meillä lämpiää savusauna jo hyvissä ajoin päivällä. Sieltä pääsee pulahtamaan paljuun, Jacuzziin tai avantoon vielä valoisan päivän aikana, kertoo Heidi talvipäivän ohjelmanumerosta.

Millaisia varauksia teillä on keväälle?

– Meillä on hyvinkin monipuolinen kevät tulossa ja hotelli on osittain jo täynnä. Meillä vietetään häitä omassa upeassa tentipissä. Firmat tulevat rentoutumaan, perheet juhlimaan synttäreitä, pariskunnat nauttimaan illallisia. Saunotaan, kellutaan avannossa ja nautitaan ruokia. Maaliskuusta on tulossa tämä talven kiireisin. Muutamat päivät on lyöty jo kiinni ja pöydät on varattu.

Ovatko asiakkaat ulkomailta ai kotimaasta?

Miten valmistaudutte pääsiäiseen?

– Meillä on jokavuotinen munajahti, jossa viimevuonna pääpalkintona oli veuve Clicquot sukset. Ruokalistamme on hiottu viimeisen päälle kuntoon, joten sen kummempaa muutosta emme aio tehdä. Vietämme ns. Yelloweekkiä, terassi on auki ja samppanja virtaa, vihjaavat Aurora Estaten naiset tulevasta.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen kokonaisuudessaan täältä