Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu vihdoinkin ulos

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu pääsee ulos pesätiloista huomenna 15.3. klo 12.

Ranuan eläinpuistossa 25. marraskuuta 2016 syntynyt jääkarhunpentu pääsee ulos pesätiloista huomenna 15.3. klo 12. Luonnossa jääkarhuemo hoitaa pentujaan lumeen kaivamassaan pesäluolassa maalis-huhtikuulle. Tuolloin 3-4 kuukauden ikäinen pentu on jo riittävän iso pystyäkseen seuraamaan emoaan jäälakeudella tämän saalistaessa hylkeitä.

Ranuan eläinpuiston jääkarhuemo on hoitanut pentuaan yli kolme kuukautta sisätiloissa. Puolikiloisena syntyneestä pennusta on emon rasvaisen maidon turvin kasvanut vajaan 10kg:n painoinen pikkukarhu. Pentu on todettu valvontanauhojen perusteella urokseksi ja se vaikuttaa kehittyvän normaalista ja on mm. jo alkanut maistelemaan kiinteää ruokaa emonsa annoksesta. Pentu vaikuttaa varsin vilkkaalta ja Venus-emolla pitääkin kiirettä, että se ehtii valvomaan jälkikasvunsa puuhia painileikkien lomassa.

Teksti ja kuva: Ranua Zoo

(muokattu 15.3.2017) Yle Rovaniemi oli paikalla, kun karhunpentu tuli ulos, livelähetyksen linkki on tässä