Lapin hallinto muuttuu

Hallintoväki pohjoisessa pohtii parhaillaan, millaisessa himmelissä töitä maakunnan eteen tehdään vuoden 2019 alusta. Aikaa kommentointiin on marraskuun 9. päivään asti, ja moni Lapin kunta on jo ehtinyt sanasensa tulevasta sanoa.

Lapin liiton blogi selvittää kerran kuussa eri kirjoittajan voimin, mitä lakiuudistuksia on tulossa ja yrittää puristaa monisataasivuisesta esityksestä inhimillisempää pakettia kuntapäättäjille.

Syyskuun blogin kirjoittaja, projektijohtaja Tommi Lepojärvi yrittää vakuuttaa, että hyvää saattaa olla tulossa, vaikka hallinnon keskittäminen yhteen paikkaan kaivertaa monen mieltä. Keskittämistä tarvitaan etenkin teknologiassa, sillä tulevaisuuden Lapissa tekniikka tulee turvaamaan lähipalveluita.

Kylmää kyytiä voi Lepojärven mukaan olla myös tulossa ja pelko on entistä kovemmasta työtahdista, pitemmistä päivistä, kärttyisistä asiakkaista ja lisääntyvästä uupumisesta. Tämän uhan voi poistaa se, että tehdään jatkossa vain oikeita asioita ja karsitaan turha tekeminen.

Lisää Lepojärveä osoitteessa http://lapinsotesavotta.fi/blogi/