Kirja: Utsjoen oma mafia

Kun Nelihanka, Tenoranta ja Väärävuono ovat liikenteessä, maistuu miehille hanhenmaksa, marmoroitu pihviliha ja kuubalainen sikari. Seurassa Jouni-Sammeli johtaa moottorikelkkajengiä, jonka hallinnassa oleva Jäämeren Lysti nostattaa tunnelmia Utsjoella.

Naisen roolia kannattelevat Brita Inkeri ja Sára, ja miehillä tuntuu naisen kaipuuta olevan.

Vuoropuhelua käydään Poromafian mailla pubissa, baarissa ja Nuorgamin tiellä. Vastaan ei tule ainoastaan poroja, vaan korvamerkkaamaan päästään isompaakin karjaa. Jos poroa ei tapa ahma, niin aina kuitenkin joku. Viha syntyy, ja sitä voi synnyttää, sillä poromiehillä vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Aina löytyy joku, joka nappaa poron korvan merkiksi vallasta.

Heikkinen jatkaa tamppaamista Lapin tuntureilla ja tarjoilee lukijoille tällä kertaa lappilasen kesäillan pitsan: voitelee rieskan, heittää ilmaan, ja kas, täytteet ovat valmiina.

Heikkinen, Mikko-Pekka, 2016. Poromafia. Johnny Kniga. Painettu EU:ssa.