Turvaliivit 32 päiväkotiin

Kylälaakson päiväkotilaisille Sodankylässä lahjoittivat turvaliivit LähiTapiolan Sodankylän palvelupisteyrittäjät Ellu Isola ja Jouko Alatalo sekä paikallisen S-Marketin myymäläpäällikkö Kirsi Hautaniemi. Kuva: Ellu Isola

Keltaisena vilkkuvat turvaliivit muistuttavat autoilijoita ja muita tiellä liikkujia pienten lasten huomioinnista liikenteessä. Päiväkotilasten turvallisuutta arjessa lisättiin, kun LähiTapiola Lapin alueyhtiö sekä Osuuskauppa Arina lahjoittivat turvaliivejä 32 päiväkotiin. Lahjoituksen suosio oli niin suuri, että kampanjalle suunnitellaan jatkoa vuoden 2017 syksylle.

– Lasten liikenneonnettomuuksissa merkittävä osa tapahtuu tutussa ympäristössä: oman kodin, koulun tai päiväkodin läheisyydessä. Lapsen valmiudet toimia liikenteessä kehittyvät vähitellen. Mitä pienempi lapsi on, sitä enemmän liikennekasvatus on turvallisten toimintatapojen omaksumista. Haluamme näillä turvaliiveillä tukea päiväkotien ja vanhempien antamaa liikennekasvatusta, sanoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Marjatta Leiviskä.