Karhunpyynti loppusuoralla

Kuva: Suomen Riistakeskus/Keränen

Viime vuonna lokakuun lopussa saatiin 122 karhua kaadetuksi, niistä 50 kaadettiin poronhoitoalueen kiintiömetsästysalueella.

Suomessa on arviolta liki 1300 karhua. Metsästää voi sekä kannanhoidollisilla poikkeusluvilla että poronhoitoalueen alueellisen kiintiön nojalla.

Tämän syksyn karhunmetsästys on edennyt varsin nopeasti. Läntisestä 15 karhun kiintiöstä on jäljellä enää kolme karhua ja itäisestä 55 karhun kiintiöstä yhdeksän.

Suomen riistakeskus kehottaa metsästäjiä tarkkaavaisuuteen ja huomioimaan kiintiötilanteen karhun pyynnissä ja tekemään saalisilmoituksen välittömästi kaadon jälkeen. Kiintiön tultua täyteen Suomen riistakeskus määrää karhunmetsästyksen alueella (läntinen/itäinen poronhoitoalue) lopetettavaksi.

Itäiseen kiintiöalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat sekä läntiseen poronhoitoalueeseen muut poronhoitoalueen kunnat. Eniten karhuja on kaadettu tämän syksyn jahdissa Suomussalmella (14), Sallassa (11) ja Inarissa (10). (Tilanne 14.10.16)

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto