Rovaniemestä kelkkailun Euroopan pääkaupunki

Rovaniemellä jo kymmenen kertaa järjestetyt Kelekkamessut saavat jatkoa 5.-6.11. Rovaniemen Lappi Areenalla. Yhden viikonlopun ajan Rovaniemi voi ylpeänä isännöidä kelkkailun Euroopan pääkaupunkina messutapahtumassa. Tapahtuma on näytteilleasettajien ja kävijöiden suosiossa. Kaikki messupaikat myytiin loppuun jo syyskuun lopussa ja kävijöitä odotetaan edellisvuoden tavoin runsaasti. Viime vuonna messuilla vieraili yli 14000 kävijää.

Näytteilleasettajia tulee suomalaisten lisäksi Italiasta, Ruotsista ja Venäjältä. Luvassa on, että messuilla on esillä myös kaksi uutta kelkkamerkkiä. Lauantaina messujen yhteydessä järjestetään suosittu kelekkahuutokauppa. Kelkkailun dokumenttielokuvan ensi-ilta ajoittuu myös viikonloppuun, kun ruotsalainen ryhmä Explorin The Snow-ryhmä tuo esitykseen uutuuselokuvan The Journey. Esityksiä on kahdesti päivässä.

Messut ovat avoinna lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16. Parkkialueiden rajallisuuden vuoksi messujärjestäjät tarjoavat yleisölle lauantaina maksuttoman bussikuljetuksen Lappi Areenalle ja takaisin kaupunkiin.

Perinteisesti messutarjonnassa on tuotteita ja tarvikkeita koko perheelle. Perheille messujärjestäjät suosittelevat messupäiväksi sunnuntaita, sillä silloin messualueella on hieman rauhallisempaa kuin lauantaina.

Kuva: Pia Jokela