Mekki olema liittyhneet jäseniksi!

Yli sata kirjoitusta on vuodesta 2012 aloitetun kolarilaisen kotiseutuyhdistyksen blogissa. Kotiseutuihmisten lisäksi mukaan Vasittu Luuta yhdistykseen voi liittyä myös yhteisöjä ja yhdistyksiä. Alkuun blogissa esiteltiin kaikki aktiiviset toimijat ja mitä on luvassa. Vuosi vuodelta on kerätty talteen vuosisataista tietoa kylistä, niiden asukkaista ja rakennuksista. Tänä vuonna on mm. tutkittu, millaisia ovat olleet kivikautiset metsästäjät ja millä paikoin he ovat pitäneet kortteeriaan.

Blogista löytää lukuisia kirjoituksia ja kirjavinkkejä, joiden avulla pääsee syventymään menneeseen. On hakusanoja alueen murteesta, kolumneja eri julkaisuissa, monta pöytäkirjaa vuosien varrelta ja linkkejä kuviin. Tuntuu, että jos muuttaisin Kolarin johonkin kylään uutena ihmisenä, avaisin ensimmäiseksi tämän blogin ja aloittaisin paikallisten elämään perehtymisin täältä: http://vasittuluuta.blogspot.fi/

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto