Lasten Lumipäivät Lapissa

Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa tänä keväänä tekemistä myös Lapissa. Kiertue poikkeaa viikoilla 8. ja 10 Äkäslompoloon, viikolla 9 Luostolle, viikolla 11 Rovaniemelle ja viikolla 15 Olokselle. Kuva: Hiihtoliitto

Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa tänä keväänä tekemistä myös Lapissa. Kiertue poikkeaa viikoilla 8. ja 10 Äkäslompoloon, viikolla 9 Luostolle, viikolla 11 Rovaniemelle ja viikolla 15 Olokselle.

Kiertue tarjoaa ohjelmaa alakoululaisille. Rastipisteiden kautta lapset pääsevät tutustumaan lajeihin ja saavat nauttia positiivisista kokemuksista lumiliikunnan parissa kisamakkaroita unohtamatta.

Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -projekti on jatkoa entiselle Lasten Mäkiviikolle.

Lasten Lumipäivillä tarjotaan edelleen lapsille mahdollisuus liikkua ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti ja innostavasti. Lisäksi mukaan liittyy myös tarkkuusharjoitteita sisältävä toimintapiste.

Päiväkohtaiset ohjelmat toteutetaan yhdessä paikallisten mäki-, hiihto- ja ampumahiihtoseurojen kanssa. Lappi on tärkeä osa kiertuetta Lapland Hotelsin kumppanuuden vuoksi.

Tapahtuma tavoittaa tuhansia lapsia

Lasten Lumipäivät tavoittaa tuhansia lapsia.

– Päällimmäisenä jäi mieleen lasten suuri määrä ja se innostus, mikä eri paikkakunnilta välittyi. Lajimme tuli varmasti lähemmäs lapsia ja nuoria tätäkin kautta. Olemme pitkään ajaneet harrastajillemme monipuolista ajattelua liikunnan ja lumilajien parissa, Ampumahiihtoliiton nuorisopäällikkö Tapio Pukki muistelee viime vuotta.

– Kiinnostus lumilajien harrastamiseen on hyvällä tasolla. Lasten Lumipäivät on oiva väylä saada levitettyä tietoisuutta kaikista lumilajeistamme, harrastamisen monipuolisuudesta ja hauskuudesta sekä lajien yhteisöllisyydestä, koordinaattori Sini Savolainen kehuu eri lajien yhteistyötä.