Hyvää hoitoa tunturin kupeessa

Ylläsjärvellä fysioterapeutti Anita Jauhojärvi kiittelee alueen yrittäjien yhteistyötä. Periaate on, että kenellekään ei ”ei oota” myydä.

Jos perinteinen tai luistelutyyli ladulla ei maistu ja lihaksia jumittaa, kannattaa ottaa vähän rennommin ja hoitaa itseään muutoin. Kipeytyneisiin lihaksiin apua Ylläsjärvellä tuo Tunturikylän Fysioterapia, joka palvelee alueella ympäri vuoden.

Fysioterapeutti Anita Jauhojärvi on ollut Ylläksen väkeä auttamassa neljättä vuotta. Työkokemus kuntohoitajana ja melkein 30 vuotta fysioterapeuttina on takana, joten hoidot sujuvat varmuudella.

Eniten kysytään kipuhoitoja. Fysikaalisia hoitoja ja hierontapalveluita käyttävät Tunturi-Lapin asukkaat, matkailijat ja urheilijat.  Ulkomaisia turisteja tulee yhä enemmän.

– Matkailijat kysyvät eniten kipuhoitoja, ja he voivat jatkaa myös jo aloitettuja fysikaalisia hoitoja lomallaan, jos vain fysikaalisen lähete on reissussa mukana, neuvoo Jauhojärvi turisteja. Fysikaalisiin hoitoihin on myös mahdollisuus ilman lähetettä.

– Muutaman päivän liikunnan jälkeen kysytään rentouttavaa hierontaa. Usein löytyy sitten ongelmia, asiakas kaipaa ohjeita painonhallintaan ja terveyteen liittyviin asioihin.

Keppijumppaa ja rentoutusta ryhmille

Jauhojärvi tarjoaa myös luento- ja liikuntapalveluita. Yritykset ja asiakkaat voivat tilata räätälöidyn opastuksen vaikka keppijumppaan ja rentoutusharjoituksiin.

– Lihaskuntotestejä ja ryhtitarkastuksia voi myös tehdä ja saada samalla neuvoja kivun hoitoon.

Tunturikylän Fysioterapia löytyy Ylläsjärven kylältä, Pihvikeisarin, Otsonpesän ja Pitserian naapurista. Jauhojärvi on kiitollinen Ylläksen alueen yrittäjien yhteistyöstä. Varsinkin nyt sesonkina palveluitten kyselijöitä on ja kiirettä pitää monilla.

– Yhteistyö pelittää täällä hyvin, ja kun sesonki alkaa, niin annetaan puhelinnumeroita toisille yrittäjille, joita asiakas tarvittavan hoidon saa. Ylläksen alueella on paljon muitakin alan ihmisiä ja osaamista. Kenellekään ei ”ei oota” myydä, vahvistaa Jauhojärvi.

– Olen nyt 4 vuotta pyörittänyt omaa yritystä ja kasvu on kiihtyvä. Toivottavasti jossain vaiheessa pääsisin kasvattamaan ja vaihtamaan isompaan tilaan, silloin voisi ottaa alan harjoittelijoitakin oppimaan käytännön työtä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto