Nuorttijoen kalakisat käyntiin 1.6.

Nuortin kalakisoissa pääsee yrittämään nappaavatko villit harjukset ja taimenet. Jokeen ei tehdä istutuksia.

Perinteiset Savukosken Nuorttijoen eli Nuortin kalakisat alkavat taimen- ja harrikisalla 1.6. Taimenia pyydetään elokuun loppuun asti ja harreja 10.9. asti.

Osanotto kisoihin on ilmainen, mutta valtion kalastonhoitomaksu ja Nuortin lupa on oltava maksettuna. Taimenkisan palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Arvottavia voittoja ovat mm. Metsähallituksen viikon kalalupa Nuortille ja samalle ajalle mökki Tulppion Majoille sekä viikon kalalupa Nuortille.

Harrikisassa ykköspalkintona on Metsähallituksen viikon kalalupa Nuortille ja samalle ajalle mökki Tulppion Majoilla. Kisan kakkonen saa Metsähallituksen viikon kalaluvan Nuortille ja kolmonen Kuusamon Uistin Oy:n lahjoittaman viehekokoelman. Loput palkinnot onnetar arpoo kaikkien osallistujien kesken.

Kisojen tarkat ohjeet löytyvät Tulppion Majojen eli Tiskon ilmoitustaululta sekä osoitteesta hannu.nettihotelli.org

Kesänäyttely Tiskossa

Tiskon kesänäyttelyssä on esillä Kemijärven Perhokerhon talven aikana sitomia pohjoisen perhoja. Toinen näyttely on nimeltään Suomi 100, Tunnetko Suomen kaloja? Näyttelyssä on esillä parisenkymmentä taitelija Sakke Yrjölän piirtämää kalakorttia suomalaisista kaloista. Kalojen nimet ovat piilossa, joten jokainen kävijä voi testata kuinka hyvin tuntee yleisimmät kalamme. Näyttelyihin on vapaa pääsy Tiskon aukioloaikoina.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä