Hevon jeerassa jorataan 8.-9.9.

Savuskoskella jorataan 8.-9.9. oikein urakalla monen bändin ja esiintyjän voimin. Lauantain päiväjameissa kuullaan Jari Marjalaa. Kuva: : Jari Marjala

SompioRock-tapahtuma järjestetään yhdeksättä kertaa vanhan Sompion Kemin- Lapin kylässä Savukoskella. Syksyllä 2009 ”jossain hevon jeerassa” ensimmäistä kertaa järjestetty SompioRock – tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Koilliskairan vuotuisten tapahtumien joukossa.

Tapahtuman kantava teema on lappilaisten ja Lappi-mielisten musiikintekijöiden yhteen saattaminen. Näin saadaan uudet kyvyt esiin ja kannustetaan ja tuetaan nuoria musiikinharrastajia. Kannustavaa esimerkkiä näyttämään nousee tänäkin vuonna Suomen tähtitaivaan kirkkaimpia viihdyttävän musiikin taitajia.

Perjantain alkumetreillä tapahtuma muuntautuu musiikillisesti vanhaan hyvään aikaan, kun käyntiin pääsee perinteiset Wanhan Sompion tanssit.

Menokengät vauhtiin

Jari Marjala esiintyy päiväjameissa Lyytissä lauantaina 9.9. Tämä esiintyjä sanoo olevansa savolaisen ja mettälappalaisen risteytys, keskivartalolihava nelikymppinen tavis, joka lupaa esiintymiseen mielenmaiseman, joka on kuin viikon aromipesässä hautunut lihavelli.

Tyyppi on käynyt joskus Tukholmassakin, appelsiineja syömässä, mutta musiikki-uralla hänellä ei mitään mainittavaa menestystä ole, eikä mainetta muutenkaan. Tämä on festivaalien tuntemattomin (nevöhööd) esiintyjä vailla minkäänlaista merkittävää yhteiskunnallista sanomaa, mutta mies osaa laulaa ja soittaa ihan kivasti ihan kivoja kappaleita (2/5). Mies on yhtä R.O.C.K. kuin Antti Tuisku, mutta omaa kuitenkin kuumemman lava-aktin kuin mihin Pete Parkkonen pystyy.

Mutta ei ole koiraa karvoihin katsominen. Kun tämä hylje lähtee liukuun, ei sitä pysäytä vanha Erkkikään. Koskaan ei tiedä, mitä tuo huuvatti saa aikaan, joten on parasta laittautua kuulolle.

Näin lupaavasti buukaa nimimerkki Mosku tätä settiä. Muu esiintyjäkaarti esittelyssä sivulla http://sompiorock.com/#esiintyjat

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen maksutta täältä