FinnWalk, yhden naisen kävely

Jaana Villasen hyväntekeväisyysmatka alkoi Utsjoelta viileässä säässä. Rovaniemelle häntä odotetaan saapuvaksi 18.6. Kuva: Markku Alanko

– Haluan uskoa, että pienilläkin teoilla voimme saada aikaan muutoksen, joka voi olla avunsaajalle käänteentekevä. Minulle itselleni kävely Nuorgamista Hankoon Suomen ja Naisten Pankin juhlavuonna on mahdollisuus auttaa kehitysmaan naisia, kertoo hämeenlinnalainen Jaana Villanen.

Hän aloitti matkanteon viime viikolla. Matka taittuu Nuorgamista Oulun ja Vaasan kautta Poriin (14.-15.7.) ja Turkuun. Kävely päättyy 25.7. Hankoon. Jaana kävelee noin 25-30 kilometriä päivässä ja jokaista käveltyä kilometriä kohti hän tavoittelee 30 euron lahjoitusta.

Kävelyä voi seurata kesän aikana osoitteessa naistenpankki.fi/finnwalk ja joillakin välietapeilla järjestään myös kävelyä tukevia tilaisuuksia.

Jo lähes 42 000 naista on saanut tukea Naisten Pankilta. Välillisiä edunsaajia on yli 200 000. Hankkeita on käynnissä kuudessa maassa: Ugandassa, Kambodzassa, Myanmarissa, Nepalissa, Liberiassa ja Sierra Leonessa.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä