Kantaesityksiä ja kohtaamisia Kaukosessa 7.-10.6.

Sivuhenkilöt Ohjaus: Alma Lehmuskallio Suomenlinna, 2016

Kahdeksannen Kittilän Kaukosen Hiljaisuus- festivaalin ytimessä on uusi säveltaide yhdistettynä esittäviin taiteisiin.

Avajaisohjelmassa 7.6. esitellään festivaalin tämänvuotiset residenssitaiteilijat klarinetisti Lauri Sallinen, koreografi Mikko Hyvönen, säveltäjä Libero Mureddu, valotaiteilija Teo Lanerva sekä sirkustaiteilijat Luis Sartori do Vale ja Mira Ravald. Silloin nähdään ensimmäistä kertaa kokonainen demoesitys Hiljaisuus-residenssissä työstettävästä teoksesta Solitude (Sallinen) ja maistiaisia teoksesta Portmanateau (Sartori do Vale ja Ravald).

Torstaina 8.6. Kittilän kirkossa saksofonisti Jukka Perko ja gambisti Mikko Perkola luovat konsertillaan matkan halki vuosisatojen.

9.6. perjantai-iltana Työväentalossa nähdään Reino Niinirannan Kalevala-animaatiota (1975) Stringpurée Bandin säestyksellä Kalevala live-kokonaisuudessa.

Ohjelmistoon kuuluvat nykysirkusryhmä Kallo Collective ensi-ilta KWALK, joka käsittelee kohtaamisia ja kohtaamattomuutta yhdessä uuden en musiikin kollektiivin Uusinta Ensemblen kanssa. Alma Lehmuskallion ohjaama Sivuhenkilöt esitetään Ojanperän hallissa. Kittilässä Särestöniemi-museossa on monitaiteinen konserttikokonaisuus, jossa yhdistää gallerian ja ateljeen musiikilla ja sirkustaiteella. Osana konserttiohjelmaa kuullaan säveltäjä Minna Leinosen kantaesitys Kahdessa maailmassa eläjät.
kuva: Heli Sorjonen

Kuvateksti:

Ojanperän hallissa esitetään Kittilän Kaukosen Hiljaisuus-festivaalin Sivuhenkilöt.