Saariselällä markkinatunnelmaa, tanssit ja melontaa

Nautinnollista luonnossa liikkumista on melominen. Saariselän maisemissa kajakilla eteneminen onnistuu. Kuva: Juha Kauppinen.

Uudistuneen K-Market Saariselän Kuukkelin kesämarkkinoilla lauantaina 15.7. on luvassa markkinatarjouksia, tuote-esittelyjä, maistajaisia ja kahvitarjoilu. Sunnuntaina 16.7. Kunnon Miehet -orkesteri tanssittaa maastohousukansaa Metsähallituksen uudella Aurora-tuvalla. Kun jäsenet ovat hyvin vetreytyneet, voi suunnata ensin maanantaina 17.7. jokimelontaretkelle Saarnakönkäälle, Kultalaan, Sotajokisuulle ja Ritakosken Kultalaan.

Kiilopään huiputus 18.7.

Tiistaina vuorossa on Kiilopään huiputus, jolloin kiivetään Suomen Ladun oppaan johdolla Kiilopään huipulle ja tutustutaan alueen upeaan luontoon ja huikaiseviin maisemiin. Päivän päätteeksi pyörähdetään purossa uimassa ja lämmitellään Kiilopään savusaunassa.

Keskiviikkona 19.7. vietetään perinteiseen tapaan Rokulipäivää Savottakahvilassa. Ohjelmassa on pihamarkkinat, tikka- ja kullanhuuhdontakisat sekä Töysän Nuorisoseuran kruununhääperinteitä vaaliva esitys. Päivän eväänä tietysti Inarijärven muikkuja ja porosoppaa. Mitä muuta kesältä voisi enää Saariselällä toivoa? Ehkä korkeintaan yhteislauluillan, jossa lauletaan Lapin lauluja Savottakahvilan oman kanttorin, Esa Roineen johdolla. Mutta onneksi sitäkin on luvassa Saariselkä-viikon päätteeksi.

SAARISELKÄ 16.-21.7.

Maastohousutanssit Aurora-tuvalla su 16.7. klo 16
Jokimelontaretki ma 17.7. klo 9
Kiilopää-päivä ti 18.7. klo 11
Rokulipäivä Savottakahvilassa ke 19.7. klo 10
Toiminnan torstai Tankavaarassa to 20.7. klo 11
Yhteislauluilta Savottakahvilassa pe 21.7. klo 19