Lapin matkailun haasteena kesä

Lapissa on tuhansia upeita kohteita kesämatkailijalle. Tämä kuva on pirunkurusta Ylläkseltä.

Lapin matkailu kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Matkailuelinkeino on tehnyt kasvun eteen pitkäjänteistä työtä vuosikymmeniä ja riemuitsee nyt työn tuloksista. Haasteellista on kuitenkin saada investointeja aikaiseksi ja liiketoiminta kannattamaan. Kesäsesonki on saatava kasvuun ja taattava lentoliikenne pohjoiseen.

Lapin matkailuparlamentti kokoontuu Rovaniemellä 21. – 22. syyskuuta pohtimaan muun muassa näitä haasteita.

Mallia Islannista

Seminaarin esiintyjäkaartiin kuuluu tänä vuonna islantilaisia vieraita. Islanti on esimerkki matkakohteesta, jossa matkailijamäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja kasvu on painottunut lähes täysin kesäsesonkiin. Asiantuntija Robyn Mitchell kertoo, missä piilee Islannin menestystarinan salaisuus ja miten maa aikoo vastata kasvun haasteisiin. Matkailuyrittäjä Svein H. Gudmundsson puolestaan käsittelee matkailun vastuullisuutta erityisesti luontomatkailupalveluissa.

Mukana ovat myös elinkeinoministeri Mika Lintilä ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä