Perusnuorisotyö kunniaan

Lapin pienet kunnat kehittävät nuoriso-ohjaajien työtä. Hankkeessa ovat mukana koordinaatorina Mari Syväjärvi, Torniosta Auli Pietikäinen, Sallasta Petteri Salmijärvi, Peräpohjolan opistolta Heli Lukkarinen, Ranualta Anitta Jaakola ja Kolarista Eeva-Liisa Lompolojärvi.

Lapin pienet kunnat lyöttäytyivät yhteen kehittämään kuntien omaa nuorisotyötä. Tavoitteena on hankemaailman syleilyssä nostaa kunnissa tehtävä perusnuorisotyö arvoonsa ja saada kuntalaiset ja päättäjät näkemään, että arjen toiminta nuorten kanssa on parasta syrjäytymisen ehkäisyä.

– Nuoriso-ohjaajat 14 Lapin kunnassa on tarkoitus ensi vaiheessa saada toimimaan enemmän yhdessä ja saamaan uutta osaamista siihen, miten kertoa omasta työstään ja osaamisestaan nuorten parissa, kertoo kehittämistyötä hallinnoiva Tornion nuorisotyön päällikkö Auli Pietikäinen.

Kehittämistyötä johdattavat Kolarin, Ranuan, Sallan, Kemin ja Keminmaan kunnat sekä Peräpohjolan Opisto. Uutta työtä koordinoi Torniossa viisi vuotta nuoriso-ohjaajana toiminut Mari Syväjärvi. Kehittämiseen on saatu Lapin aluehallintovirastolta 30 000 euron avustus.

Hankekuntien nuoriso-ohjaajat pääsevät ottamaan mallia Euroopassa nuorten parissa tehtävästä työstä mm. opintomatkan muodossa. Tätä varten on käytössä 22 000 euroa.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Kuva: Marja Hanni