Tuplajuhlaa Miisalla

 

– Englannin opinnoissa oli just tehtävä, jossa piti selvittää oman nimen taustaa, joten tiedän nyt jotain oman nimeni historiasta. Yksi mahdollisuus on, että Miisa on mukailtu Michelle- nimestä, mutta tästä ei ihan tarkkaa tietoa ole, kertoo Penttilän Miisa.

Isä oli kaavaillut jo 3 vuotta aiemmin Miisaa perheeseen, mutta kun syntyikin poika, jäi nimi odottamaan. Kun taloon saatiin tyttö, isän toive Miisa Matildasta toteutui.

Rovaniemellä IB-lukiossa opiskeleva Miisa ei elämänsä varrella oli juurikaan muita Miisoja tavannut.

– Nimi ei ole niin yleinen, joten harvoin törmään kaimaani.

Miisa kuulostaa usein jonkun korvassa samalta kuin Liisa tai Lisa tai Maisa, ja näitä väärin ymmärryksiä saa Miisa usein korjailla.

– Varsinkin, kun IB-linjalla on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita, heillä tulee usein eteen, että mites tämä nimi nyt lausutaankaan.

Lyseonpuiston lukiossa opinnot sujuvat omalla painollaan ja kouluarki maistuu, vaikka tahti on aika kova.

– Onneksi on ihanat luokkakaverit.

Taidetta harrastava Miisa maalaa tauluja, joista joitakin on myös jo myyty. Opinnoilta jää aikaa vielä lenkkeilyyn ja salilla käymiseen. Jatko-opintosuunnitelmat ovat vielä auki, mutta yliopistoon olisi kiva mennä opiskelemaan ehkä taidetta tai kieliä tai psykologiaa.

Miisa otettiin nimipäiväluetteloon vasta silloin, kun Miisa itse oli ala-asteella.

– Samalle päivälle sattui sitten synttäripäiväni, eli vietän näitä kaksia juhlia päällekkäin. Monet tosin luulevat, että minut on nimetty nimipäivän mukaan, mutta olin jo 8-9-vuotias, kun allakkaan nimi tuli.

Juhlapäivää 23.9. Miisa aikoo viettää kavereitten ja perheen kanssa.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto