Yöttömän yön melontareitti valmiina

Vaikka yksi kamera Yöttömän yön reitin rakentelussa vaurioitui, eräkokemuksia ja sitä myöten lisää kuvia kuitenkin kertyy koko ajan lisää. Järvisen yritys, KJ-Experience, tarjoaa asiakkaille yksilöllisiä eräelämyksiä eri puolilla Suomen ja Ruotsin Lappia, tarvittaessa Norjassakin. Ohjelmassa on metsästystä, kalastusta, melontaa, umpihankihiihtoa ja lumikenkäilyä. Kuva: Tuuli Kontio

Länsi-Lappiin on kartoitettu uusi erämelontareitti. 160 kilometriä pitkä reitti lähtee Kolarin Aalisjärveltä ja kulkee Miekojärven kautta aina Tornionjoen kupeelle. Kartoitustyön teki Kari Järvinen, jota tuntuu harmittavan projektissa vain yksi asia.

– Kamera ja sen mukana iso määrä kuvamateriaalia molskahti jokeen ja sain juuri tuomion, että sen korjaaminen ei onnistu.

Kartasta löytyvät paikat niin lähtöön kuin rantautumiseen, pelastautumiseen, tulisteluun ja levähtämiseen. Nähtävillä on myös muita palveluita sekä paikat, joissa melontavälineitä täytyy kantaa. Karttaan voi tutustua Aavasaksan sivuilla. Paperisia karttoja saa Ylitornion kunnan infopisteestä ja paikallisista yrityksistä. Kartat voi myös tulostaa os. https://aavasaksa.fi/reitit/melontareitit/yoettoemaen-yoen-melontareitti/ 

Ylitornion kunta sai hankkeelle Leader-rahoituksen Outokaira tuottamhan ry:ltä.

 

Lappilainen